Om u nog beter op onze eigen wijze van dienst te kunnen zijn, heeft Barbara Uitvaartverzorging haar uitvaartcentrum in Vleuten uitgebreid met een Uitvaartwinkel. Opbaren, rouwbezoeken, condoleances en kleine plechtigheden in een warme en prettige omgeving behoren nog steeds tot de mogelijkheden. Maar de uitvaartwinkel is meer dan dat. Hier kunt u ook terecht (ver) voordat er sprake is van een overlijden.

Toegankelijk en welkom.

We begrijpen dat het voor mensen vaak moeilijk is om een uitvaartcentrum binnen te stappen. Met onze welkome uitvaartwinkel hopen we voor u de drempel te verlagen. Moet u een uitvaart regelen? Of wilt u zich misschien oriënteren op uw eigen uitvaart later? Dan is dit een informele, prettige plek om te starten. Kijkt u rustig rond in ons ruime assortiment aan herinneringsproducten, of neem op uw gemak een kopje verse koffie of thee.

Persoonlijk bespreken van uitvaartwensen

In onze uitvaartwinkel kunt u op uw gemak met onze uitvaartconsulente van gedachten wisselen, uitvaartwensen bespreken en vastleggen. Zij staan altijd voor u klaar met een compleet stappenplan, waarmee niets wordt vergeten. Ook kunt u de mogelijkheden bekijken met betrekking tot het invullen van een bijzondere plechtigheid vol passende rituelen. Samen met u kijken wij naar uw persoonlijke mogelijkheden, krijgt u advies over de producten en diensten, en wordt er vooral naar uw wensen geluisterd. Hier leest u meer over onze betrokken werkwijze en complete service.

Uitgebreid assortiment aan herinneringsproducten

Soms helpt het om aan het afscheid van uw dierbare overledene iets tastbaars over te houden. In onze uitvaartwinkel vindt u daarom een uitgebreid assortiment aan herinneringsproducten, zoals:

 • Urnen;
 • Assieraden;
 • Herdenkingsmonumentjes;
 • Troostgeschenken;
 • Condoleancekaarten;
 • Boeken rondom afscheid, rouw, verwerking, e.d.;
 • Gedenklichten;
 • Sluitschroeven;

Verder vindt u in onze uitvaartwinkel ook voorbeelden van condoleanceregisters, dankkaartjes en speciale rouwcirculaires. Wat spreekt u aan? Neem rustig de tijd om alles te bekijken. Barbara kan u waarschijnlijk meer ondersteunen dan u verwacht. In onze uitvaartwinkel te Vleuten mag u uw onzekerheid, verdriet en onbegrip gewoon met ons delen.

Wij regelen alles voor u

Voor alle onderdelen van een uitvaart kunt u bij ons terecht. Van het melden van overlijden, tot het versturen van de dankbetuigingen. Laat u hierbij inspireren door de mogelijkheden die tegenwoordig tot uw beschikking staan. Heeft u bijvoorbeeld al van ons online condoleanceregister memori gehoord? Samen met onze uitvaartconsulent kunt u zelfs direct een uitvaart plannen, in de stijl en sfeer die u wenst. Traditioneel, stijlvol of juist informeel. Met een gerust hart kunt u de praktische zorgen rondom een uitvaart bij ons loslaten. Wij zorgen ervoor dat uw dierbare een passend afscheid krijgt.

Los onderdeel van dienstverlening inzetten.

Wilt u alleen hulp bij het regelen van de uitvaart? Of een ander onderdeel van onze dienstverlening inzetten (zoals ons rouwvervoer of de levering van een kist. Dat kan natuurlijk ook. Bel ons gerust op 030 296 66 66 om uw wensen met ons te bespreken.

Verzekering en kosten: nu regelen voor later

Over uw eigen uitvaart nadenken, dat doet u vast liever niet. Dat begrijpen wij. Het kan echter wel veel rust bieden, als u weet dat alles goed geregeld is. Of het moment nu verwacht of onverwacht komt. Voor u en zeker ook uw naasten is het op dat moment prettig als bepaalde keuzes gemaakt zijn. Verdriet en onbegrip overheersen, waardoor het lastig is om de aandacht bij praktische zaken te houden. U kunt deze zorgen wegnemen, door nu alvast bepaalde zaken te regelen.

De Waardevaste Uitvaart van Barbara.

Wij nodigen u uit om nu met ons over uw eigen uitvaart na te denken. Wat zou u mooi vinden? Heeft u dit al eens met iemand gedeeld? Bespreek met onze uitvaartconsulente de mogelijkheden van onze Waardevaste Uitvaart. Daarnaast kunt u zich laten informeren over de kosten van een uitvaart. Wij brengen daarom graag uw uitvaartverzekeringen duidelijk voor u in beeld, zodat u weet of u voldoende bent verzekerd voor uw uitvaart.

Omgaan met de dood

We kunnen er niet omheen: de dood hoort bij het leven. Hoewel de meeste mensen liever helemaal niet over de dood nadenken, zijn er vele kunstenaars die juist door dit thema geïnspireerd raken. Daarom organiseert Barbara in haar uitvaartcentrum te Vleuten regelmatig exposities en evenementen rondom het thema ‘dood en uitvaart’ en ‘rouw en verlies’. Met behulp van onder andere schilderkunst en/of fotografie maken we dit samen bespreekbaar. De dood wordt misschien minder eng, en vaak helpt dit ook bij de verwerking van verlies. Er is ruimte voor rouw, herinneringen of gewoon stilte. Waar u op dat moment behoefte aan heeft.

Voor de hele regio rondom Utrecht

Doordat Barbara uitvaartcentra in Utrecht én in Vleuten heeft, kunnen we Utrecht en de omliggende plaatsen heel goed van uitvaartzorg voorzien. Voor opbaringen, afscheidsbijeenkomsten, persoonlijke uitvaarten en familiebezoeken zijn beide locaties zeer geschikt. U kunt beide uitvaartcentra goed bereiken met het openbaar vervoer, evenals met de auto. Er zijn daarvoor ook voldoende gratis parkeermogelijkheden in de buurt. Wij zijn er voor:

 • Utrecht
 • De Bilt
 • Bilthoven
 • Nieuwegein
 • Leidsche Rijn
 • Utrecht Overvecht
 • Vleuten
 • De Meern
 • Houten
 • Maarssenbroek
 • Maarssen

Komt u ergens anders vandaan, maar wilt u wel graag dat Barbara Uitvaartverzorging de uitvaart voor u regelt? Neem contact met ons op. Samen bekijken we de mogelijkheden en als het even kan, ondersteunen we u natuurlijk graag.

Het team van Barbara

Het team van Barbara bestaat uitsluitend uit betrokken en toegewijde mensen. Wij staan altijd voor u klaar. 24 uur per dag, zeven dagen per week. Bij Barbara doen we dat stapje extra, hebben we oog voor detail en natuurlijk een warme open houding naar u en uw familie. Zowel voor, tijdens én na een afscheid. Wilt u ons leren kennen? Loop eens binnen in onze uitvaartwinkel, of bezoek het team van Barbara. Hier stellen we iedereen graag aan u voor.

Nieuws in de uitvaartzorg

Tradities, trends en mogelijkheden binnen de uitvaartverzorging veranderen constant. Bij Barbara Uitvaartverzorging proberen we natuurlijk van alles zo goed mogelijk op de hoogte te blijven. Wilt u weten wat de nieuwste trends en ontwikkelingen zijn? Lees dan verder bij nieuws. U kunt zich natuurlijk ook op onze nieuwsbrief abonneren. Klik hier om u aan te melden. De nieuwsbrief komt vier maal per jaar uit.

Komt u eens langs in de uitvaartwinkel? Barbara Uitvaartverzorging Vleuten is open op dinsdag en donderdag, van 09.00 uur tot 12.00 uur.