Herman Gresnigt

Ik ben in 1988 begonnen bij Barbara Uitvaartverzorging als chauffeur en drager. Voor mijn toenmalige baan werkte ik met name in de weekenden en avonduren, waardoor ik doordeweeks veel vrije tijd had. Ik was niet op zoek naar extra werk, maar persoonlijke omstandigheden motiveerden mij om toch te reageren op de advertentie die ik tegenkwam. In 1982 overleed mijn vader, dat is iets wat mij erg heeft bezig gehouden en toen ik vervolgens de advertentie van Barbara zag, sprak mij dat erg aan.”

Als chauffeur en drager had ik relatief weinig contact met de overledene en zijn of haar nabestaanden en was mijn werk wat afstandelijker. Ik wilde graag meer betrokken zijn en toen er een vacante plek in de poule van gastheer/gastvrouw kwam heb ik daar gelijk op gereageerd en ben daarvoor aangenomen. In deze rol ontvang ik families bij Barbara Uitvaartverzorging en begeleidt hen bij het sluiten van de kist, dat vaak plaatsvindt na de officiële condoleance.

In 2009 ging ik met vervroegd pensioen, kreeg veel tijd en ben toen ook de verzorging van overledene gaan doen. Eerst als assistent-verzorger en nu, na het volgen van een opleiding, werk ik als 1e verzorger. Tevens kunt u mij als chauffeur tegenkomen. In mijn verschillende rollen bij Barbara kan ik echt veel doen voor families en hen bij het afscheid betrekken. Want daar is het me eigenlijk allemaal om te doen ‘helpen het rouwproces te verlichten’. Bij het afscheid van mijn vader heb ik zelf veel pijn gehad en ik wil dat anderen het liefst besparen of het kunnen verzachten.

Terug naar overzicht