Wilt u een rouwkaart laten drukken? Barbara helpt u graag met het maken van een mooie, passende rouwkaart. Doorgaans is een rouwkaart gebruikelijk om familie en vrienden op de hoogte te brengen van het overlijden en de daaropvolgende uitvaart. Onze uitvaartleider kan u helpen bij het opstellen van een mooie tekst. Barbara beschikt ook over een eigen drukkerij waar wij kwalitatief, snel en ook buiten kantooruren kaarten kunnen maken. Wel zo prettig, omdat alles rond de uitvaart in een korte periode moet worden geregeld.

Onze uitgebreide collectie rouwkaarten

Wij hebben een uitgebreide collectie rouwkaarten, van de klassieke rouwcirculaire met een grijs kader, tot eigen persoonlijke ontwerpen. Er zijn verschillende formaten rouwkaarten, maar de keuze valt meestal op het A5-model. U kunt bij ons zelf ook een foto aanleveren voor op de rouwkaart. Denk bijvoorbeeld aan een foto van de overledene, van het huis waar diegene heeft gewoond, een huisdier, of een belangrijke plek uit zijn of haar leven. Wat zal u en de nabestaanden mooie herinneringen bezorgen?

Verzending en rouwdrukwerk

De rouwkaarten worden door ons verstuurd met een speciale rouwzegel, in een zogenaamde ‘Rouw Verzend Set’. Met deze set wordt de rouwpost handmatig en apart van andere post met voorrang verwerkt. Wilt u ook een rouwadvertentie, bidprentje of dankbetuiging bij ons regelen? Dan zorgen wij ervoor dat hierop dezelfde achtergrond komt als op de rouwkaart. Zo krijgt al het rouwdrukwerk dezelfde uitstraling. Wij beschikken over een uitgebreide database van regionale en landelijke kranten. Samen bekijken welke krant u wenst, en wat de kosten van een overlijdenbericht kunnen zijn.

Wat komt op de rouwkaart?

Een rouwkaart bevat een aantal vaste elementen, zoals:

  • De naam van de overledene.
  • Geboorte- en overlijdensdatum of leeftijd.
  • De gegevens waar de uitvaart zal plaatsvinden, tenzij een uitvaart in besloten kring plaatsvindt. In het laatste geval staat er op een rouwkaart vermeld: “De uitvaart heeft inmiddels plaatsgevonden” of “De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden”.
  • Een correspondentieadres, waar mensen hun blijk van medeleven naar toe kunnen sturen.
  • De namen van het gezin of directe familieleden die de kaart hebben opgesteld.

Deze elementen kunt u naar uw wensen aanvullen of aanpassen, zoals wij hieronder voor u toelichten.

Rouwkaart in persoonlijke smaak

Zie de rouwkaart als het ware als het laatste visitekaartje van de dierbare overledene. Hoewel een traditionele rouwkaart absoluut passend en mooi kan zijn, is het bij Barbara ook mogelijk om de rouwkaart meer modern en persoonlijk op te maken. Volg uw gevoel. Is er een bepaald citaat of gedicht dat bij de overledene past? Of misschien zelfs een veelgebruikte uitspraak? Dit kan allemaal op de rouwkaart, voor een echt persoonlijk karakter. Een laatste berichtgeving die eer doet aan de dierbare overledene. Onze uitvaartleiders kunnen u altijd inspireren met creatieve ideeën, als u dit wenst.

Speciale wensen uitvaart aangeven

De rouwkaart is ook een uitgelezen moment om specifieke wensen kenbaar te maken. Wilt u mensen de mogelijkheid geven bloemen te sturen voor de uitvaart? Vermeld dan ook het adres waar de overledene is opgebaard. Heeft de overledene een speciale voorkeur voor kleurrijke bloemen? Of wenst hij of zij juist liever helemaal geen bloemen? Via de kaart kunt u de betrokkenen hiervan op te hoogte stellen. Zo creëert u gezamenlijk het afscheid dat bij u of de dierbare overledene past. Daarnaast kunt u ook een routebeschrijving naar het crematorium of de begraafplaats toevoegen. Zo kan iedereen op zijn eigen moment nog eens terugkomen naar de gedenkplaats.

Een dankbetuiging voor aanwezigheid en steun

Enkele weken na de uitvaart kunt u dankbetuigingen versturen. Uw uitvaartleider neemt hierover contact met u op, en denkt natuurlijk graag met u mee over de invulling hiervan. De dankbetuiging is doorgaans hetzelfde als, maar qua formaat de helft van, de rouwkaart. Zoals de naam al zegt, geeft een dankbetuiging u de kans de betrokkenen te bedanken voor hun aanwezigheid en steun. Dit is niet alleen een mooi gebaar, maar het is ook fijn voor mensen die nog in rouw zijn, te voelen dat ze niet alleen zijn. De wereld gaat na een afscheid gewoon maar door, maar dat wil niet zeggen dat het verlies daarmee direct is verwerkt. Kijk hiervoor ook bij de nazorg die Barbara biedt.

Liturgieboekje laten maken bij Barbara.

Ter ondersteuning van de uitvaart kunt u zelf opgestelde liturgieboekjes laten maken. Het drukken van liturgieboekjes zullen wij doorgaans zelf doen, maar in een enkel geval (als het gaat om veel pagina’s) uitbesteden aan onze vaste drukker. Zo zijn wij zeker van goede kwaliteit, die de uitvaart verdient.

Rouwkaarten voor kinderen

Wanneer u een rouwkaart voor een kindje moet maken, dan kiezen families er vaak voor om af te wijken van de meer traditionele rouwcirculaire. Barbara is ook gespecialiseerd in het verzorgen van uitvaarten voor kinderen, en uiteraard kunnen wij u dus ook adviseren over een passende rouwkaart. Een bijzonder, fris en jeugdiger eerbetoon. Denk bijvoorbeeld aan een mooie eigen gemaakte tekening of kunstwerk op de voorkant? Of misschien heeft uw kindje wel een bijzondere held? Deze kan op subtiele wijze in de kaart of op de envelop worden verwerkt. Deel met ons uw ideeën. Samen zullen we ervoor zorgen dat uw kleintje het eerbetoon krijgt, dat het verdient. Op www.kinderuitvaart.nl kunt u zien wat wij in deze moeilijke periode nog meer voor u kunnen betekenen.

Heeft u speciale wensen?

Barbara werkt nauw samen met een professionele drukker in de regio, Fred Meijers. Samen met hem zullen wij ervoor zorgen dat uw speciale rouwkaart, rouwcirculaire (of het andere drukwerk) wordt zoals u dat wilt.

Wilt u meer weten over rouwkaarten en ander drukwerk bij Barbara? Of heeft u andere vragen? Bel ons op Wilt u meer weten over het regelen van een uitvaart, of heeft u vragen over onze nazorg? Bel ons op 030 296 66 66 en wij helpen u graag direct verder.