Lichtjesavond 9 december 2018

10 december 2018

Op zondag 9 december, organiseerde de gemeente Utrecht in samenwerking met uitvaartverzorgers PCB Uitvaartzorg en Barbara Uitvaartverzorging en cateraar De Vos Groep voor de zevende keer lichtjesavond op de begraafplaatsen Daelwijck en Tolsteeg.

Deze avond is bedoeld om troost te geven aan alle mensen die hun dierbare(n) missen, ook wanneer een dierbare elders is begraven, bijgezet of uitgestrooid. De begraafplaatsen waren extra verlicht met fakkels en de bezoekers hadden de mogelijkheid om een (gratis) lichtje op het graf van hun dierbare(n) te plaatsen. Ook stond er een ‘warm’ hart voor het plaatsen van een lichtje voor dierbaren, die zijn gecremeerd. Er waren veel bezoekers, op beide begraafplaatsen zijn in totaal ruim 1200 lichtjes uitgegeven. Tevens konden bezoekers een kaars branden voor een geliefde en een wens in de kerstboom hangen. Daarnaast was er op beide begraafplaatsen muziek, stonden er vuurkorven, werd er glühwein, warme chocolademelk, koffie en thee geschonken.

Deze speciale avond gaf een warm gevoel van samenkomen en bleek een mooi moment om extra stil te staan bij de dierbaren die we hebben verloren. We hebben alleen maar positieve reacties mogen ontvangen van de bezoekers over de organisatie, de uitvoering en de muziek. Heel veel dank daarvoor en tot volgend jaar!

 

 

Terug naar overzicht