Herdenkingsdienst 16 december 2018

19 december 2018

Ik geef je licht! Van bovenaf, van binnenuit,

voor elke reden tot verblijden,

voor al het menselijk lijden,

voor elke hoop, elke verwachting,

voor alles wat je overkomt.

 

De dienstverlening van Barbara reikt verder dan het regelen en uitvoeren van een uitvaart. Onze ondersteuning eindigt namelijk niet na het verzorgen van de uitvaart: Barbara Uitvaartverzorging verzorgt  jaarlijks een bijzondere herdenkingsbijeenkomst, waarin nabestaanden de gelegenheid krijgen om symbolisch hun overleden dierbaren te herdenken en hun verdriet te verlichten, samen met andere lotgenoten. Op die manier krijgen overledenen de plek die zij verdienen en kunnen zij verder leven in uw hart.

Deze herdenkingsdienst vond dit jaar plaats op zondag 16 december plaats, met als thema “Ik geef je licht…”. Tijdens deze bijzondere plechtigheid was er gelegenheid voor nabestaanden om hun dierbare te herdenken. Daarbij vormde het licht in al zijn facetten het centrale thema. De aula werd verduisterd en gedurende de dienst met kaarsen en lichtgevende ballonnen gaandeweg weer in het licht gezet.

In deze herdenkingsbijeenkomst speelden een aantal personen een centrale rol: zanger en gitarist Marcel Luntungan, verhalenverteller Manjo Joosten, saxofonist Willem Hellbreker, pastor Den Hartog, het hele team van Barbara Uitvaartverzorging en natuurlijk alle families!

Met elkaar hebben we gezorgd voor een prachtige en indrukwekkende herdenking, waarin we dierbare overledenen hebben herdacht en is er een tijdelijk lichtmonument gecreëerd.

Na afloop was er ruimschoots de gelegenheid om informeel na te praten over de opgedane ervaringen en om, onder het genot van een drankje en hapje, lotgenoten te ontmoeten en bij te praten met onze verzorgers, chauffeurs, koffiedames en uitvaartleiders die u hebben ondersteund in die verdrietige periode in uw leven.

 

Terug naar overzicht