Workshop gebruik lijkwades op opbaarplanken

20 januari 2016

Op 16 januari 2016 liet Après la Vie Academie in samenwerking met Barbara Uitvaarverzorging, in het afscheidscentrum Leidsche Rijn (Nieuwe Vaart 5 te Vleuten), belangstellenden kennismaken met het gebruik lijkwaden en opbaarplanken.

Het gebruik van lijkwaden en opbaarplanken is een heel goed natuurvriendelijk en ecologische verantwoord alternatief voor begraven in een kist. Een manier van overledene verzorgen, opbaren en transporteren die nog niet zo vaak voorkomt, maar die zeker vele voordelen en mogelijkheden biedt.

Lara van Beek van de firma Uitvaartwade verzorgde een tweetal workshops, waarin zij u o.a. vouwtechnieken van de waden demonstreerde. Ook ging zij nader in op de mogelijkheden om het gebruik van de waden persoonlijk in te vullen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van bloemen en andere natuurlijke materialen. Uiteraard vertelde zij ook over de eisen die gesteld worden aan het gebruik van de wikkeldoeken door crematoria en begraafplaatsen.

De twee workshops zijn druk bezocht en de belangstellenden waren heel positief over de verstrekte informatie over, en demonstratie van, vouwtechnieken van de lijkwaden.

IMG_8846
IMG_8842
IMG_8830

Terug naar overzicht