Na het overlijden van een naaste kan het zijn dat de wereld even stil lijkt te staan. Zaken uit het dagelijks leven doen er niet meer toe en staan in een ander perspectief. Wanneer de uitvaart heeft plaatsgevonden en u zogezegd afscheid heeft moeten en kunnen nemen, gaat het leven om u heen weer door. Het lukt niet iedereen om zomaar de draad weer op te pakken en daarom zorgt Barbara na een uitvaart standaard voor een nazorggesprek met onze nazorgconsulente.

Nazorggesprek

Deze medewerker bespreekt met u of u extra steun kunt gebruiken tijdens uw rouwproces. Iedereen heeft een eigen manier van omgaan met verlies en vaak blijkt een rouwproces ingrijpender dan u dacht en duurt het langer dan bijvoorbeeld uw omgeving zich realiseert. Tijdens het nazorggesprek kunnen we u, wanneer de situatie daarom vraagt, ook altijd doorverwijzen naar deskundige steun, hulp of therapie. Dit eventuele vervolg wordt door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed.

Hulp vragen

We merken dat mensen zich vaak wat ongemakkelijk voelen om hulp te vragen. Barbara is er voor u, wanneer u na een verlies problemen ervaart. Bij ons mag u toegeven aan uw verdriet. Wij helpen u om het rouwproces te doorlopen.

Klik hier voor onze nazorgfolder!