Tijdens een uitvaart is het sinds jaar en dag traditie dat er voor de nabestaanden een condoleanceregister klaar ligt. Andermans reacties en herinneringen aan een overleden dierbare kunnen van grote betekenis zijn voor nabestaanden. Ze vertellen wat die persoon heeft betekend en met anderen heeft meegemaakt. Dit is een waardevol cadeau voor nabestaanden. Ieders herinnering heeft hierbij waarde; niet alleen die van familie of vrienden, maar ook die van de buurvrouw of collega. En die van u.

Online condoleanceregister bij Barbara

In plaats van een traditioneel papieren condoleanceregister, kunt u nu ook het online condoleanceregister Memori aanvragen bij Barbara. Memori biedt de mogelijkheid om online condoleances, reacties en herinneringen te verzamelen en vast te leggen. Omdat Memori digitaal is, kunt u dus ook foto’s en video’s toevoegen. Dit geeft anekdotes en verhalen nog meer persoonlijkheid, en maakt de herinneringen aan uw dierbare overledene divers en vooral, onvergetelijk.

Bijzondere verhalen verzamelen

Helaas komt er een moment dat herinneringen van anderen verloren gaan. Met Memori kunt u deze nog kort na een overlijden verzamelen. Het kan namelijk bijzonder en waardevol zijn om te weten wat iemand voor anderen betekende. Of misschien heeft de overledene met hem of haar wel iets bijzonders meegemaakt. De kans is groot dat u een aantal verhalen nog helemaal niet kent, en dan is het extra waardevol dat u iemand de kans geeft dit met u te delen.

Maak een bijzonder Memori-herinneringsalbum

Als alle nabestaanden, vrienden, familie en andere betrokkenen hun condoleance via Memori hebben achtergelaten, kunt u van alle verzamelde verhalen en beelden een uniek herinneringsalbum laten maken. Een nieuwe dimensie naast de traditie van condoleren: men kan ècht iets betekenen voor een nabestaande. Iedereen kan bijdragen aan een unieke, veelzijdige bundeling van iemands leven. Zo blijft er voor de nabestaanden iets bijzonders achter, dat u – evenals een traditioneel condoleanceregister – thuis op de bank nog eens rustig kunt bekijken.

Hoe werkt Memori dan?

Barbara maakt een persoonlijke Memori voor u aan. Betrokkenen en nabestaanden kunnen gewoon via een unieke link hun herinneringen met u delen. Wanneer u de reacties wilt bekijken of tastbaar wilt maken, kunt u deze zelf makkelijk downloaden. Alles krijgt u dan bij elkaar in een handig bestand, inclusief de rouwkaart, biografietekst en foto’s. Hiermee kunt u zelf een prachtig herinneringsalbum laten maken, bij bijvoorbeeld Albelli- of de HEMA-fotoalbumservice. Zo creëert u iets bijzonders dat voor altijd voor iedereen te bekijken is.

Over Memori

Het delen van herinneringen via dit condoleance register biedt kracht en troost. Dat is de overtuiging die de oprichters van Memori motiveert. “Herinneringen verbinden”, zo luidt hun filosofie.  Memori is opgericht als antwoord op de behoefte van betrokkenen om nabestaanden te steunen en écht iets voor ze te kunnen betekenen. Daarbij weten we allemaal uit ervaring dat het fijn is om herinneringen te bewaren en te koesteren. Een uitvaart is vaak niet alleen een moment waarop afscheid genomen wordt van een dierbare, maar vaak roept zo’n gebeurtenis ook vele verhalen op. Een lach en een traan gaan dan vaak hand in hand.

De filosofie van Memori

Bij een afscheid komen vaak vele herinneringen boven. Zowel op de plechtigheid zelf, als rondom de gebeurtenis van het afscheid in het algemeen. U denkt terug aan hoe iemand was en wat u samen deelde. Tegenwoordig is het niet ongewoon dat u hier foto’s, muziek en/of video’s van hebt. Unieke gebeurtenissen, liefdevolle verhalen en typerende uitspraken die we willen koesteren, passeren de revue. Deze waardevolle herinneringen zorgen voor een gevoel van verbondenheid. Verbondenheid met de overledene en verbondenheid binnen de naastenkring rondom de overledene. Memori nodigt u uit dit alles via het online condoleanceregister vast te leggen en de delen.

Herinneringen zijn een groot geschenk

De betekenis van iemands leven reikt meestal verder dan de dood. Als we namelijk herinneringen delen, groeien ze in kracht, in waarde én in aantal. Samen genieten we van wat iemand voor ons betekend heeft. Herinneringen zijn daarom niet verdrietig, maar juist een groot geschenk. Iedere reactie van mensen is waardevol, hoe groot of hoe klein het verhaal ook lijkt. Samen vertellen ze een completer verhaal. Het verhaal over de persoon die -bijvoorbeeld- niet alleen iemands ouder, partner of kind is, maar ook een vriend(in), collega, oud-klasgenoot, sportmaatje of buurtgenoot.

Een respectvolle digitale herinnering

Memori maakt het mogelijk voor u om al die verschillende verhalen, herinneringen en reacties samen te brengen. Een lijvig en waardig document vol met uw eigen herinneringen én die van anderen. Dit kan warmte, steun, saamhorigheid en liefde geven. Ze kunnen u zelfs inspireren, want sommige verhalen kende u misschien helemaal niet. Memori geeft betrokkenen de mogelijkheid om nabestaanden van de dierbare overledene écht tot steun te zijn. Misschien komt iemand wel of niet op de plechtigheid, maar via Memori krijgt iedereen de kans om echt iets te betekenen. Online, toegankelijk en respectvol.

Steun verwoorden via een gedicht

Memori biedt u – naast het online condoleance register – nog meer. Want soms willen betrokkenen graag hun steun betuigen, maar vinden ze het lastig om hun emoties onder woorden te brengen. Dat begrijpen wij maar al te goed. Een toepasselijke tekst kan hen veel steun geven. Memori heeft daarom een aantal rouwgedichten voor u verzameld. Dit geeft iedereen de mogelijkheid om een gedicht te kiezen, dat past bij uw gevoel of situatie. Door ook gedichten op te nemen in de persoonlijke Memori, wordt de afwisseling alleen maar groter en mooier. Voor nabestaanden ontstaat er echt een waardig herinneringsdocument dat eer doet aan de dierbare overledene.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Memori? Of hebt u vragen over Barbara van algemenere aard? Bel ons op 030 296 66 66 en wij helpen u graag verder.