Het team van Barbara

Wij zijn Barbara Uitvaartverzorging

Barbara Uitvaartverzorging bestaat uit een toegewijd team dat altijd voor u klaar staat (wij zijn 24 uur per dag bereikbaar). Wij staan voor een persoonlijke aanpak en onze medewerkers doen dat stapje extra, hebben oog voor detail en een warme open houding naar u en uw familie en nabestaanden. Zowel voor, tijdens én na de uitvaart.

Onze uitvaartleiders

2_RGB

Femke van Midden

“Door het overlijden van mensen uit mijn nabije omgeving, zag ik voor het eerst goed wat een uitvaartleider voor je kan betekenen. Het begeleiden van mensen die afscheid nemen, dat wilde ik ook doen. In 2012 ben ik de opleiding tot uitvaartbegeleider begonnen en ben daardoor bij Barbara terecht gekomen. Ik ben niet meer weggegaan. In september 2015 heb ik ‘Mama had een baby in haar buik’ uitgebracht; een boekje over het verlies van een babybroertje- of zusje. Mijn achtergrond als creatief therapeut speelt daarin ook een rol. Ik zoek naar een manier om kinderen meer te betrekken bij uitvaarten en in het traject daarna.”

3_RGB

Mariëtte van der Schoor

“Van oorsprong ben ik verpleegkundige en toen had ik regelmatig met het overlijden van mensen te maken. Op dat moment ben je als verpleegkundige niet meer nodig, maar ik had juist het gevoel dat ik dan pas echt wat kon betekenen. De families die je gedurende het ziekbed hebt leren kennen, moet je verlaten op het moment dat het zwaar wordt. Na wat zoekwerk wist ik dat ik uitvaartleider wilde worden. Het uit handen nemen van zorgen en in een paar dagen ontzettend veel voor een familie kunnen doen, dat is echt mijn ding. De dagen voor de uitvaart zijn zo belangrijk, dan begint het verwerkingsproces immers al. Mijn doel is om dat zo vlekkeloos, respectvol en persoonlijk te laten verlopen.”

14_RGB

Ronald van Overbeek

“Voordat ik bij Barbara als uitvaartleider begon, werkte ik op een begraafplaats. Ik verzorgde de graven en ondersteunde de uitvaartdiensten. Ik merkte dat ik graag meer contact wilde met de families, om meer voor hen te kunnen doen. Vanwege mijn katholieke achtergrond heb ik gesolliciteerd bij Barbara en ik werk daar sinds 2001. Als uitvaartleider bij Barbara is mijn doel om iedere uitvaart uniek te maken, en daar krijg ik hier alle ruimte voor. Ik doe er bij iedere uitvaart alles aan om de wensen van de familie te realiseren, en wanneer achteraf een nabestaande tegen mij zegt ‘Bedankt, het was heel mooi. Het is goed zo’ dan is het al mijn energie waard geweest. Daarvoor doe ik het.”

20150831-969-LR@4x

Astrid Rossel

“Zeventien jaar geleden, tijdens een uitvaart in Roermond gebeurde er iets. De sfeer, ik kan het niet eens omschrijven, maar toen wist ik het. Dit wil ik ook. Vanwege mijn toenmalige baan en mijn gezin heb ik er niets mee gedaan, maar toen overleed vijf jaar geleden mijn vader. Paula kwam bij ons thuis en dat klikte gelijk. Vrij snel daarna kwam er een vacature voor uitvaartleidster vrij bij Barbara en heeft Paula me geïntroduceerd. Het meest belangrijke vind ik dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen. Je helpt mensen die het op dat moment ontzettend zwaar hebben. Het verdriet raakt me wel, maar ik ben er om de mensen te helpen, dus ik mag er niet in meegaan. Zo hoop ik mensen bij iedere uitvaart een mooie herinnering mee te geven.”

7_RGB

Claudia ter Wal

Voordat ik bij Barbara Uitvaartverzorging begon, werkte ik in de horeca. Ik heb 10 jaar in een Nederlands hotel in Sauerland, Duitsland gewerkt en daarna diverse functies binnen restaurants in Houten en Driebergen. In 2013 kwam ik op een punt in mijn leven dat ik iets anders wilde met mijn werk. Ik wil graag iets betekenen voor anderen, maar hoe ik hieraan invulling kon geven wist ik niet. Vervolgens overleed mijn vader en werden we uiteraard geholpen door een uitvaartleider. Ik zag meteen wat een mooi beroep dat is. Zo dankbaar. Alles viel op zijn plaats. Ik mocht een aantal keer meelopen bij Barbara en dat resulteerde in een baan als algemeen medewerkster. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de functie van office manager en heb ik de opleiding tot uitvaartleider bij Vitaedis afgerond. Bij drukte val ik in als uitvaartleidster en draai ik mee in de diensten. Kortom, ik ben nu allround inzetbaar en dat vind ik leuk. In de toekomst zou ik heel graag fulltime uitvaartleidster worden, maar ik vind het prima als de verhouding tussen office manager enerzijds, en uitvaartleidster anderzijds nog een aantal jaren zo blijft. Ik weet in ieder geval zeker dat ik bij Barbara in de uitvaartverzorging wil blijven werken.

Onze chauffeur- verzorgers

5_RGB

Willem de Groot

“Ik ben al ruim 23 jaar werkzaam bij Barbara Uitvaartverzorging. Ik werk bij Barbara als chauffeur en overledeneverzorger. Verder verzorg ik de logistieke planning van de rouwauto’s, volgauto’s en dragers. Hierin ben ik eigenlijk een verlengstuk van de uitvaartleiders. Verzorgen met de familie vind ik bijzonder om te doen en geeft mij veel voldoening.”

 

8_RGB

Sylvia Geenjaar

“Naarmate ik ouder werd ontstond bij mij de behoefte een baan te vervullen waarin ik iets kon betekenen voor anderen. Ik heb in het uitvaartwezen gevonden waar ik naar op zoek was. Voor mij is dit een waardig en respectvolle verzorging en opbaring voor de overledene. En voor de nabestaanden het verschil kunnen maken; voor een mooie herinnering en hopelijk wat later ook voor het rouwproces. Inmiddels ben ik alweer een aantal jaren werkzaam bij Barbara als aulamedewerkster, interieurverzorgster en maak ik deel uit van het verzorgteam. Zelf vind ik de verzorging het mooiste deel van mijn werk. Het verzorgen met familie ervaar ik als een intieme situatie die ik samen met een collega en de familie doe. Voor mij is een verzorging pas klaar als de familie en ikzelf tevreden zijn. Dit werk is mijn passie.”

11_RGB

Jan Heukels

 

 

 

 

12_RGB

Herman Gresnigt

 

 

 

 

Karin_Spee_02

Karin Spee

“Echt per toeval ben ik in het uitvaartwezen terecht gekomen. Ik ben begonnen als koffiedame, kort daarna ging ik ook de verzorging erbij doen. Sinds anderhalf jaar ben ik ook chauffeur bij uitvaarten. Na bijna negen jaar zeg ik nog steeds dat ik het mooiste werk van de wereld heb! Ik ervaar het steeds weer als een geschenk dat ik dit mag doen. Mijn drijfveer is de families een zo mooi en waardig mogelijk afscheid te geven. Hen laten weten dat hun geliefde bij ons in goede handen is en dat we al het mogelijke doen om de families zoveel mogelijk bij te staan. Ik zeg altijd tegen de families “Ik ben pas klaar met mijn werk als u tevreden bent, zo niet dan ga ik net zo lang door tot het goede resultaat is behaald”. Ons uitvaartcentrum ademt voor mij een warme en fijne sfeer uit waar ik me op mijn gemak voel en de mensen graag tot dienst ben.”

Ton_van_Ringelestijn_02

Ton van Ringelestijn

“Sinds 2006 ben ik bij Barbara werkzaam als chauffeur en verzorger.
In deze periode heb ik uitvaarten van oud-collega’s, vrienden en buren mogen verzorgen. Ook de uitvaart van mijn schoonvader heb ik verzorgd. Toen heb ik gemerkt hoe fijn en vertrouwd onze familie dat heeft beleefd en ervaren. Vertrouwen, dat is de basis om dit werk te kunnen doen. Het is voor mij heel belangrijk om dat ook met andere families te kunnen delen. Dat je iets persoonlijks kunt toevoegen voor mensen die een dierbare hebben verloren en veel verdriet hebben. Het eerste contact met een familie is belangrijk en schept een band, zeker wanneer je samen met hen de overledene gaat verzorgen. Daarom kan en wil ik dit werk blijven doen!”

Ron_Ebing_02

Ron Ebing

“Door een persoonlijke nare ervaring een aantal jaren geleden realiseerde ik mij hoe belangrijk een goed geregelde uitvaart is voor het rouwproces. Vanaf dat moment wilde ik daar iets mee doen, maar pas na mijn ontslag wegens een faillissement kreeg dit uitvoering. Ik ben toen een cursus uitvaartbegeleider gaan doen en heb vervolgens mijn diploma gehaald. Sinds kort werk ik bij Barbara als assistent-verzorger en vorm ik samen met een 1e verzorgster een vast team. Onze taak is de overledene op te halen, te verzorgen en gereed te maken voor opbaring. Ik vind dit een heel belangrijk onderdeel van het hele proces en het geeft mij veel voldoening als familieleden na de verzorging zeggen dat de overledene er goed bijligt. Het draagt bij aan de rouwverwerking. De verzorging is bij Barbara heel bewust gescheiden gehouden van het werk van de uitvaartbegeleider. Zo krijgt ieder onderdeel de volle aandacht die het verdient.”

11_RGB

Willem Geenjaar

 

 

 

 

Onze gastvrouwen

5_RGB

Francisca Strycharczuk

 

 

 

 

8_RGB

Letty Otten

 

 

 

 

11_RGB

Marieke Cirkel

 

 

 

 

barbara_placeholder_vrouw

Monique Kaldenbach

“Na het overlijden van een dierbare hebben wij met de familie de uitvaart besproken met de uitvaartleider. Na dit gesprek dacht ik: “Op deze manier wil ik er ook voor mensen zijn”. Ik ben mij gaan oriënteren op het vak van uitvaartbegeleider en het voelde goed. Ik ben de opleiding gaan volgen en heb deze afgerond. Omdat het best lastig is om een vaste baan als uitvaartleider te krijgen ben ik bij Barbara als koffiedame gaan werken. Maar gelukkig wordt ik bij drukte ook als ZZP-uitvaartleider door hen ingeschakeld. Uitvaartleider is een functie waar ik al mijn talenten in kwijt kan. Ik wil er zijn voor mensen, ik wil helpen om de dagen na het overlijden dragelijk te maken. Ik hoop samen met de familie het afscheid te maken tot iets waar zij met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Het mooie van werken als uitvaartleider is dat je dit werk vanuit je hart kunt doen. Het verdriet van anderen geeft je kracht om er voor hen te zijn.”

Onze backoffice medewerkers

10_RGB

Elles van Dam

“Na m’n studie Jeugdwelzijnswerk ben ik naar Zuid Afrika gegaan en heb daar 3,5 jaar in een kindertehuis in Johannesburg gewerkt. Terug in Nederland ben ik via allerlei parttime banen uiteindelijk fulltime aan de slag gegaan als Office Manager. Na ruim 17 jaar voor commerciële bedrijven te hebben gewerkt, was ik toe aan meer diepgang in mijn werk. Ik heb altijd wel vrijwilligerswerk gedaan waar de diepgang inzat: aidscounselling in Zuid Afrika, Telefonische Hulpdienst, Hospice en dat wilde ik ook in mijn baan. Ik ben de opleiding voor uitvaartleider gaan volgen bij Vitaedis. Via de opleiding ben ik terecht gekomen bij Barbara als Office Manager. Inmiddels heb ik deze functie overgedragen aan mijn collega Claudia en hou ik me als managementassistent bezig met verbetering van kwaliteit van dienstverlening en participeer ik en assisteer ik bij beleidsontwikkeling en strategie. Bij drukte spring ik in als uitvaartleider. Ik heb  veel contact met families. Die drukte, diversiteit en het contact met zoveel verschillende mensen, maken mijn werk echt heel leuk. Het is voor mij ‘the best of both’.”

9_RGB

Angelique Kok

“Ik werk al bijna 20 jaar op de administratie en heb dat bij verschillende bedrijven gedaan. Vijf jaar geleden werd ik gevraagd voor een administratieve functie bij Barbara en ik vond dit toch wel een mooie uitdaging. Buiten het feit dat het bedrijf niet zo groot is en ik alles van de administratie mag doen, is het ook iedere keer weer een enorme uitdaging om de factuur zo te maken dat de nabestaanden daar tevreden mee zijn. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk.”

Onze directie en bestuur

4_RGB

Pierre van Kooten

“In eerste instantie had ik helemaal niets met uitvaarten. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ben daarna circa 25 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven, vooral als financieel directeur van commerciële bedrijven (waaronder bijvoorbeeld Koninklijke Verkade N.V.). Ik heb echter wel regelmatig het wel en wee van Barbara meegekregen; ik ben namelijk getrouwd met Annemiek Dekkers, een kleindochter van één van de oprichters van Barbara. Een oom van haar, Martin Dekkers, heeft het bedrijf decennia lang geleid en uiteraard sprak ik hem wel eens op verjaardagen e.d. Daarbij komt dat mijn vader circa 15 jaar lid van het bestuur van Barbara is geweest en ik in 2008 het stokje van hem heb overgenomen. Van 2008-2012 heb ik de taak van penningmeester/secretaris in het bestuur vervuld. Sinds 2012 ben ik werkzaam als directeur van Barbara en heb de afgelopen jaren reeds een aantal grote, organisatorische en financiële veranderingen gerealiseerd, waaronder de certificering voor het Keurmerk Uitvaartzorg. Met die veranderingen streef ik ernaar Barbara Uitvaartverzorging neer te zetten als een kwalitatief hoogwaardige, warme, respectvolle en betrokken uitvaartonderneming. De overledene en nabestaanden komen daarbij op de eerste plaats: alles is erop gericht de uitvaart helemaal volgens de wensen van de familie te laten verlopen. Pas dan ben ik tevreden…”

16_RGB

Stefan Walta

“Ik ben energie- en milieuconsultant en probeer de wereld beter achter te laten dan ik hem heb aangetroffen. De mensen maken op het gebied van energie en milieu zowel een positief als negatief verschil in deze wereld en we moeten elkaar helpen en aanspreken om dat verschil te kunnen blijven maken. Dat is bij Barbara niet anders. We proberen de families te ondersteunen en te helpen in het rouwproces, zowel tijdens de uitvaart als daarna. Dat betekent dat Barbara als een hecht team dient te werken om ten dienste te staan van de families. Sinds 2008 zit ik in het bestuur van Barbara.  Vanuit mijn rol in het bestuur proberen wij de juiste keuzes te maken waardoor we de families goed kunnen ondersteunen. Ik streef naar een hoogwaardige, warme, respectvolle, liefdevolle en zover mogelijk milieubewuste uitvaartonderneming.”

1_RGB

Patrick Cobussen

“Mijn dierbaren noemen mij een optimistisch mensen mens. Ik geloof in duurzame relaties met mensen van verschillende komaf. Ik geloof dat door het hebben van betekenisvolle interacties op de juiste momenten mensen elkaar daadwerkelijk verder kunnen helpen. Ik geloof dat aandacht loont en dat het de moeite waard is om samen voor kwaliteit te gaan. In mijn werk als wereldwijd verkoopdirecteur bij een Agro ingredienten Cooperatie krijg ik de gelegenheid om hier inhoud aan te geven. Datzelfde geldt voor mijn rol als partner en als vader. Datzelfde geldt ook voor mijn rol bij Barbara. Sinds 2012 kreeg ik de mogelijkheid een plaats in te nemen binnen het bestuur van Barbara en deze rol heb ik sindsdien met bezieling en overtuiging ingenomen. Door mijn waardenkompas voel ik me nauw verbonden met Barbara en waar het team van Barbara voor staat. We proberen betekenisvol te zijn op de momenten dat het er echt toe doet. Voor U!”