Barbara’s stappenplan

Voor u en uw naasten is het prettig wanneer u zo min mogelijk hoeft na te denken over de praktische zaken rondom een uitvaart. Wij begrijpen dat. In een regelgesprek nemen we daarom ons stappenplan met u door. U hoeft zelf niets uit te zoeken en bespreekt rustig welke stappen ondernomen kunnen worden. Onze uitvaartleiders zullen u hierbij altijd begeleiden. U staat er nooit alleen voor. Ze ondersteunen en adviseren u voor, tijdens en na de begrafenis of crematie. Wilt u een uitgebreider beeld van hoe wij bij Barbara te werk gaan, kijk dan bij Alles rond de uitvaart.

Uitvaart naar wens

Barbara heeft al ruim zestig jaar ervaring in het uitvaartwezen en iedere uitvaart is een persoonlijke en unieke gebeurtenis. Wij beseffen ons dat. Een uitvaart bij Barbara voldoet daarom zoveel mogelijk aan uw wensen. Dat betekent in de praktijk dat alles tot de mogelijkheden behoort. Denk aan originele transportmiddelen voor een waardige laatste rit of speciale verzoeken voor tijdens de ceremonie. Neem gerust contact met ons op, om uw ideeën vrijblijvend te bespreken.

Opbaren

In de korte periode tussen het overlijden en de uitvaart moet veel geregeld worden. Hier speelt Barbara een grote rol. Zo zorgen we ervoor dat u en uw naasten de ruimte krijgen om afscheid te nemen van de overledene. Hoe wilt u dit doen? Barbara helpt u met het maken van de juiste keuze. Kijkt u hier voor meer uitleg over het opbaren & verzorgen.

Overledenenvervoer

Barbara begrijpt dat u na het overlijden van een naaste weinig wilt en kunt nadenken over de praktische zaken die hierbij komen kijken. Eén van die praktische zaken is het vervoer. De overledene moet uiteindelijk naar een uitvaartcentrum, kerk, begraafplaats of crematorium worden gebracht. Wij hebben daarom drie zilvergrijze rouwauto’s van het merk Mercedes in huis.

Personenvervoer

We hebben ook twee volgauto’s van het merk Mercedes. Dit zijn zilvergrijze limousines waarin tot zeven personen in een mooie, gepast stijlvolle manier worden vervoerd. Doordat wij onze eigen rouw- en volgauto’s hebben, kunnen wij u de beste zorg en service bieden. Dat is voor u een zorg minder.

Begraven

Nadat de uitvaartdienst heeft plaatsgevonden, wordt de overledene naar de begraafplaats gebracht. U kunt er voor kiezen om de kist zelf te dragen, al dan niet geschouderd. Dit kunt u vooraf met onze uitvaartbegeleider bespreken. Vervolgens is er voor de aanwezigen ruimte voor een laatste eerbetoon. Ook dit moment kunt u helemaal naar wens invullen. Onze uitvaartleider kan u hierin goed adviseren. Wilt u meer informatie over begraven? Kijkt u dan hier.

Cremeren

De overledene heeft aangegeven dat hij of zij gecremeerd wenst te worden. Barbara is er om u daarbij te begeleiden. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kiest u, samen met de uitvaartleider van Barbara, een crematorium uit. Evenals bij een begrafenis zal over het opbaren en het vervoer moeten worden nagedacht. Deze en anderen zaken nemen we met u door tijdens het regelgesprek. Kijk hier voor informatie met betrekking tot een crematie.

Drukkerij in huis

Om uw familie en nabestaanden op de hoogte te brengen van het overlijden en de daaropvolgende uitvaart, kunt u een rouwkaart laten maken. Barbara beschikt over een eigen in-huis drukkerij waar wij goed, snel en tegen een gunstig tarief rouwkaarten voor u kunnen maken. Kijk hier voor onze richtlijnen, mocht u hier gebruik van willen maken. Heeft u speciale drukwensen? Barbara werkt nauw samen met een professionele drukker in de regio. Samen met deze drukker zullen wij ervoor zorgen dat de rouwkaart wordt zoals u dat wilt. Kijk bij drukwerk voor meer informatie.

Nazorg

Na een uitvaart biedt Barbara standaard een nazorg gesprek met u en een nazorgconsulente. Onze diensten houden niet op wanneer de overledene begraven of gecremeerd is. Ervaring leert dat juist na dit officiële afscheid het rouwproces een nieuwe, vaak heftige fase in gaat. Barbara wil u daar graag in steunen, omdat het niet iedereen lukt zomaar de draad weer op te pakken. Kijk hier voor meer informatie over de door Barbara verzorgde nazorg, of neem direct contact met ons op.