Wilt u een sfeervolle en waardige crematieplechtigheid organiseren? Dan bent u bij Barbara Uitvaartverzorging in goede handen. Wij helpen u tijdens het hele uitvaarttraject, vanaf het overlijden, tot aan dankbetuigingen en/of nazorg. Met onze checklist ziet u wat er allemaal bij een crematie komt kijken. Ook vindt u op deze pagina het crematorium bij u in de buurt, en belangrijke informatie rondom de crematieplechtigheid. Denk aan keuzes voor muziek, asbestemmingen en urnen.

Advies bij de asbestemming

Wanneer uw dierbare overledene wordt gecremeerd, dan moet u nadenken over de asbestemming. Vaak heeft de overledene hier zelf al een keuze in gemaakt. Wanneer dit niet het geval is, leggen wij u graag uit wat de mogelijkheden zijn. Denk aan uitstrooien, bijplaatsen in een urnenmuur of graf, of de urn thuis plaatsen. U kunt de as ook (gedeeltelijk) laten verwerken in een sieraad. Wat uw keuze ook is, we begeleiden u met zorg. Wilt u meer weten over de kosten? Kijkt u dan hier.

Crematorium bij u in de buurt

Barbara Uitvaartverzorging werkt in de regio Utrecht met vijf crematoria samen:

 • Crematorium Daelwijck te Utrecht.
 • Crematorium Noorderveld te Nieuwegein.
 • Crematorium Den en Rust te Bilthoven.
 • Crematorium Rusthof te Leusden.
 • Crematorium Domstede te Utrecht.

Afhankelijk van uw woonsituatie en persoonlijke voorkeur, kiest u voor een bepaald crematorium. U kunt de crematieplechtigheid in het crematorium laten plaatsvinden, maar u kunt dit natuurlijk ook in het uitvaartcentrum van Barbara organiseren.

Kiezen voor een kist

Barbara biedt u een standaard collectie kisten aan. Daarnaast kunnen wij elke andere in Nederland verkrijgbare kist gewoon voor u bestellen. Denk bijvoorbeeld aan de met stof bekleden kisten van Zavadi. Dit zijn moderne, vaak kleurrijke kisten die een persoonlijk tintje aan de uitvaart geven. En als u een unieke kist wilt, dan is het mogelijk een persoonlijke uitvaartkist met welke opdruk dan ook door middel van full color print op hout te bestellen bij Beerenberg. Neem gerust contact (link naar contactpagina) met ons op om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken.

De uitvaart aankleden met bloemstukken

U kunt ervoor kiezen om voor de uitvaart één of meerdere bloemstukken te laten maken. Dit geeft familie en nabestaanden de kans iets extra’s te doen voor de uitvaart. Barbara werkt veel samen met de Utrechtse bloemist Tom den Daas. Hij verzorgt mooie, persoonlijke bloemstukken, naar ieders wens. Uiteraard bent u vrij om uw eigen bloemist te benaderen.

Urnen en andere herinneringsproducten

Wanneer een urn zichtbaar opgesteld gaat worden, is het fijn dat u en uw naasten zelf de urn kunnen uitzoeken. Barbara helpt u hier graag bij. Om u nog beter op onze eigen wijze van dienst te zijn, heeft Barbara Uitvaartverzorging in haar uitvaartcentrum in Vleuten een uitvaartwinkel, waar u terecht kunt voor urnen, assieraden, herdenkingsmonumentjes, troostgeschenken, condoleancekaarten, boeken, e.d. Meer informatie daarover vindt u hier.

Barbara, voor iedereen

Iedereen is welkom bij Barbara Uitvaartverzorging. Een crematie is een afscheid en dat is voor iedereen intens. Dat is waarom wij crematies voor u verzorgen. Wij willen u díe steun en begeleiding bieden, waar u op dat moment behoefte aan hebt. Samen creëren wij een warm en waardig afscheid. Uw verdriet kunnen wij niet wegnemen, alle praktische zorgen wel. Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Kijk dan gerust hier.

Voor de hele regio rondom Utrecht

Barbara regelt crematies vanuit Utrecht en heeft daarnaast ook een locatie in Vleuten. Doordat wij deze twee locaties hebben, kunnen we Utrecht en de omliggende plaatsen zo goed mogelijk van uitvaartzorg voorzien. Voor opbaringen, afscheidsbijeenkomsten, persoonlijke uitvaarten en familiebezoeken zijn beide locaties uitermate geschikt. Beide uitvaartcentra zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer, evenals met de auto. Daarnaast zijn er voldoende gratis parkeermogelijkheden in de buurt. Wij zijn er voor:

 • Utrecht
 • De Bilt
 • Bilthoven
 • Nieuwegein
 • Leidsche Rijn
 • Utrecht Overvecht
 • Vleuten
 • De Meern
 • Houten
 • Maarssenbroek
 • Maarssen

Staat uw plaats er niet bij, maar wilt u wel graag bij Barbara Uitvaartverzorging de uitvaart regelen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Als het even kan, ondersteunen we u natuurlijk graag.

Het team van Barbara

Het team van Barbara Uitvaartverzorging is samengesteld uit betrokken en toegewijde mensen. Zij staan altijd voor u klaar. Dag en nacht. Doordeweeks en in het weekend. Bij Barbara doen we dat stapje extra, hebben we oog voor detail en natuurlijk een warme open houding naar u en uw familie. Zowel voor, tijdens én na de crematie. Wilt u ons leren kennen? Op Het team van Barbara stellen we iedereen graag aan u voor.

Nieuws in de uitvaartzorg

Tradities, trends en mogelijkheden binnen de uitvaartverzorging veranderen constant. Bij Barbara Uitvaartverzorging proberen we natuurlijk van alles zo goed mogelijk op de hoogte te blijven. Wilt u weten wat de nieuwste trends en ontwikkelingen zijn? Lees dan verder bij nieuws. U kunt zich natuurlijk ook op onze nieuwsbrief abonneren. Klik hier om u aan te melden.

Wilt u meer informatie rondom crematies bij Barbara? Bel ons op 030 296 66 66 en wij helpen u graag verder.