Crematie

Betekenisvol afscheid nemen

Wanneer uw dierbare overledene wordt gecremeerd, dan moet u gaan nadenken over de asbestemming. Vaak heeft de overledene hier zelf al een keuze in gemaakt. Wanneer dit niet het geval is, leggen wij u graag uit wat de mogelijkheden zijn. Denk aan uitstrooien, bijplaatsen in een urnenmuur of graf, of de urn thuis plaatsen. U kunt de as ook (gedeeltelijk) laten verwerken in een sieraad. Wat uw keuze ook is, we begeleiden u met zorg. Barbara, altijd dicht bij U.

Crematorium bij u in de buurt

Barbara werkt in de regio Utrecht met vijf crematoria samen:

  • Crematorium Daelwijck te Utrecht.
  • Crematorium Noorderveld te Nieuwegein.
  • Crematorium Den en Rust te Bilthoven.
  • Crematorium Rusthof te Leusden.
  • Crematorium Domstede te Utrecht.

Afhankelijk van uw woonsituatie en persoonlijke voorkeur, kiest u voor een bepaald crematorium. U kunt de uitvaartdienst in het crematorium laten plaatsvinden, maar ook in het uitvaartcentrum van Barbara is zo’n dienst te organiseren.

De kist

Barbara biedt u een standaard collectie kisten aan. Daarnaast kunnen wij elke andere in Nederland verkrijgbare kist gewoon voor u bestellen. Denk bijvoorbeeld aan de met stof bekleden kisten van Zavadi. Dit zijn moderne, vaak kleurrijke kisten die een persoonlijk tintje aan de uitvaart geven. En als u een unieke kist wilt, dan is het mogelijk een persoonlijke uitvaartkist met welke opdruk dan ook door middel van full color print op hout te bestellen bij Beerenberg. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken.

kist

 

Bloemstukken

U kunt ervoor kiezen om voor de uitvaart één of meerdere bloemstukken te laten maken. Dit geeft familie en nabestaanden de kans iets extra’s te doen voor de uitvaart. Barbara werkt veel samen met de Utrechtse bloemist Tom den Daas. Hij verzorgt mooie, persoonlijke bloemstukken, naar ieders wens. Uiteraard bent u vrij om uw eigen bloemist te benaderen.

De urn

Wanneer een urn zichtbaar wordt opgesteld, is het fijn dat u en uw naasten zelf de urn kunnen uitzoeken. Barbara helpt u hier graag bij. Om u nog beter op onze eigen wijze van dienst te zijn, heeft Barbara Uitvaartverzorging in haar uitvaartcentrum in Vleuten een uitvaartwinkel, waar u terecht kunt voor urnen, assieraden, herdenkingsmonumentjes, troostgeschenken, condoleancekaarten, boeken, e.d.