Begrafenis

Betekenisvol afscheid nemen

Wanneer een overledene wordt begraven, creëert u een plek die voor langere tijd een herdenkingsplek zal worden voor u en uw naasten. In iedere plaats waar Barbara werkt, zijn één of meerdere begraafplaatsen. Barbara geeft u de informatie over de mogelijkheden van het graf, de kosten, de keuze van de kist, en na de begrafenis, de gedenksteen.

De kist

Barbara biedt u een standaard collectie kisten aan. Daarnaast kunnen wij elke andere in Nederland verkrijgbare kist gewoon voor u bestellen. Denk bijvoorbeeld aan de met stof bekleden kisten van Zavadi. Dit zijn moderne, vaak kleurrijke kisten die een persoonlijk tintje aan de uitvaart geven. En als u een unieke kist wilt, dan is het mogelijk een persoonlijke uitvaartkist met welke opdruk dan ook door middel van full color print op hout te bestellen bij Beerenberg. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken.

kist

 

Bloemstukken

U kunt ervoor kiezen om voor de uitvaart één of meerdere bloemstukken te laten maken. Dit geeft familie en nabestaanden de kans iets extra’s te doen voor de uitvaart. Barbara werkt veel samen met de Utrechtse bloemist Tom den Daas. Hij verzorgt mooie, persoonlijke bloemstukken, naar ieders wens. Uiteraard bent u vrij om uw eigen bloemist te benaderen.

De gedenksteen

De gedenksteen wordt vaak na de begrafenis uitgekozen. Deze kan immers pas geplaatst worden, wanneer de begrafenis al is geweest. Wanneer u er klaar voor bent, zijn wij er voor u om u te helpen met uw keuze. We hebben goede contacten met alle lokale steenhouwerijen.