Samen afscheid nemen

Hoewel het overlijden niet altijd als een verrassing komt, is vooraf zelden in te schatten hoe u en uw naasten zo’n verlies ervaren. Vaak helpt het om samen met familie en nabestaanden een moment te kiezen om gezamenlijk de overledene te herdenken. Zo’n herdenking kan in de vorm van een rouwdienst of avondwake.

Religieus of niet religieus

Barbara’s uitvaartcentrum in Utrecht heeft, naast een viertal huiskamerachtige ontvangruimtes, een ruime aula die ook geschikt is voor gebedsdiensten. In het geval van een religieuze dienst kunnen we u in contact brengen met onze huispastor, pastor Den Hartog. Echter, een rouwdienst hoeft niet religieus van karakter te zijn. In dat geval kunnen wij u een aantal ritueel begeleiders aanbevelen. Zoals Mirjam Verschure, ritueel begeleidster van Grenzeloos licht, die helpt bij uitvaarten voor mensen met een katholieke, protestantse of niet religieuze achtergrond. Mirjam geeft samen met u vorm aan de inhoudelijke kant van de uitvaart, zodat u op de juiste manier afscheid kunt nemen van uw dierbare.

Mocht u liever een persoonlijke plechtigheid organiseren met een niet- religieus karakter? Dan kunt u gebruik maken van onze nazorgconsulente. Zij ontwikkelen samen met u een exclusieve, troostrijke plechtigheid. Er wordt gebruik gemaakt van speciaal geschreven teksten rondom bepaalde thema’s, symbolen en rituelen.

Neem gerust contact met ons op, wanneer u hier vragen over heeft.