Uw eigen uitvaart vooraf en waardevast regelen

1 september 2018

Een uniek concept voor Nederland: Barbara Uitvaartverzorging biedt een geheel nieuwe manier van vastleggen van een uitvaart aan. Nu betaald, later uitgevoerd. Maar gegarandeerd zonder bijbetaling, en altijd vast volgens uw wens.

’’Wij verplichten ons om een uitvaart conform contract uit te voeren, precies zoals u het wilt hebben’’. Nu vastleggen spaart honderden euro’s. Praten over uw uitvaart loont.

Tegenwoordig is praten over het laatste afscheid niet meer zo’n zwaar onderwerp, integendeel, veel mensen zien het als een onderdeel dat bij het leven hoort. ’’De drempel om over de eigen uitvaart te praten is de laatste jaren fors verlaagd. En nu loont het ook nog eens een keer’’, zegt Pierre van Kooten van uitvaartonderneming Barbara. Barbara biedt een bijzonder concept aan, uniek voor Nederland. Mensen kunnen bij leven de kosten van hun eigen uitvaart alvast vooruit betalen. “Wij garanderen dat we de besproken uitvaart uitvoeren zonder bijbetaling. Ook al is de uitvaart pas over dertig, veertig jaar’’.

Een crematie kost gemiddeld zo’n 6500 euro, een begrafenis ongeveer 9000 euro. Maar over de jaren verliest geld altijd een deel van zijn waarde. Met de waardevermindering van de euro in het verschiet lijkt het aanbieden van een

‘waardevaste uitvaart’ voor uitvaartonderneming Barbara een risicovolle aangelegenheid. ’’Dat lijkt zo, maar vele honderden mensen hebben de ‘waardevaste uitvaart’ al aangekocht. Dat geld is ondergebracht in een onderling waarborgfonds en rendeert’’, zegt Van Kooten.

Stel: iemand legt nu zijn wensen vast over hoe de uitvaart in de vorm van een begrafenis eruit moet zien. Hij of zij betaalt dan vooruit tegen het huidige prijspeil. ’’Mocht jaren later een zoon of dochter van de overledene zeggen: Nou, doe maar een crematie in plaats van een begrafenis, dan doen wij dat dus niet. Wij verplichten ons contractueel om een uitvaart volgens wens uit te voeren’’. Pierre van Kooten weet dat de mensen die kiezen voor de ‘waardevaste uitvaart’ dat niet het belangrijkste vinden, maar het wel fijn vinden dat hun familie gewoon geen financiële consequenties ondervindt van hun verscheiden.

’’Zij willen zelf hun eigen uitvaart vastleggen en ze willen niet dat de nabestaanden zorg moeten hebben over de uitvoering of de kosten ervan. Wij nemen de mensen dus alle zorg uit handen’’.

Wilt u geheel vrijblijvend advies, dan kunt u Barbara bellen op 030-2966666 of een bezoek brengen aan het uitvaartcentrum aan de Nieuwe Vaart 5 te Vleuten. Barbara Uitvaartverzorging Vleuten is open op dinsdag- en donderdagochtend van 9:00 – 12:00 uur en op woensdag van 9:00 – 17:00 uur. Indien onze openingstijden u niet passen, kunt u een afspraak met ons maken.

Terug naar overzicht