Bestaat er een keurmerk voor uitvaartondernemers?

1 april 2018

Als iemand van wie u houdt overlijdt, komt er veel op u af. De eerste dagen staan in het teken van het regelen van de crematie of begrafenis. Door alle emoties kan het lastig zijn om alles goed te overzien. Bovendien wilt u dat de uitvaart vlekkeloos verloopt, zodat iedereen een goede herinnering overhoudt aan het afscheid van de overledene. Een uitvaartverzorger biedt uitkomst. Maar hoe kiest u de juiste?

Het aanbod aan uitvaartondernemingen is groot en divers. Waar moet u op letten als u een keuze maakt? Het Keurmerk Uitvaartzorg helpt u hierbij. Uitvaartondernemingen met dit keurmerk bieden zonder uitzondering hoge kwaliteit en begeleiden u op een deskundige, betrouwbare en transparante manier.

Het Keurmerk Uitvaartzorg is (in december 2006) in het leven geroepen om de uitvaartbranche in Nederland te stimuleren om nog transparanter en betrouwbaarder te zijn. Het keurmerk biedt u de zekerheid dat u voor een uitvaartonderneming met een uitstekende dienstverlening kiest.

U kunt bij uitvaartondernemingen met het keurmerk rekenen op “de zes zekerheden”:

  1. Heldere afspraken over uitvoering: de uitvaartverzorger legt alle gemaakte afspraken schriftelijk vast, ook als deze later wijzigen. Dit komt onnodige misverstanden.
  2. Transparante kostenbegroting: de uitvaartverzorger legt de gemaakte prijsafspraken schriftelijk vast, inclusief latere wijzigingen.
  3. Goede organisatie van de uitvaart: de uitvaartverzorger garandeert een correcte uitvoering van de uitvaart van begin tot eind.
  4. Bekwaam personeel: het personeel van de uitvaartonderneming is gekwalificeerd en moet jaarlijks voldoende uitvaarten verzorgen.
  5. Doelmatige klachtenafhandeling: de uitvaartverzorger hanteert een adequate klachtenafhandelingsprocedure. Heeft u onverhoopt toch een klacht en komt u er samen niet uit, dan kunt u de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen inschakelen.
  6. Klanttevredenheidsonderzoek: de tevredenheid van de klant staat natuurlijk voorop. De uitvaartverzorger vraagt daarom na elke uitvaart feedback aan de opdrachtgever. Iedere keurmerkhouder is verplicht om minimaal één keer per jaar de resultaten van dit klanttevredenheidsonderzoek te analyseren en waar nodig de dienstverlening aan te passen.

Ook Barbara Uitvaartverzorging behoort al weer vele jaren tot de uitvaartondernemingen met het Keurmerk Uitvaartzorg en daar zijn we trots op! Met een deskundige, betrouwbare en transparante dienstverlening verzorgen wij iedere uitvaart zo betrokken, warm en respectvol mogelijk. Voor meer informatie over het Keurmerk Uitvaartzorg of andere uitvaart-gerelateerde vragen kunt u bellen met Barbara Uitvaartverzorging op 030-2966666.

de-zes-zekerheden uitvaartzorg-stichting-keurmerk

Terug naar overzicht