Hotel California

1 december 2017

“Welcome to the Hotel California, Such a lovely place, Such a lovely face…”

Wie kent niet de weergaloze klassieker van de Amerikaanse band The Eagles? Een van de bekendste songs uit de moderne muziekgeschiedenis en op zondagavond 31 december 2017 om 5 voor 12 klinkt het als nummer twee van de Top 2000. Het nummer is voor mij jeugdsentiment (dan weet u ook gelijk hoe oud ik ongeveer ben) en behoort tot mijn meest favoriete nummers.

De tekst van het nummer biedt steevast stof voor discussies over de interpretatie. Gaat het verhaal over een satanisch hotel of was het hotel wellicht een metafoor voor een verloren vriendschap? Niets van dat al, het thema blijkt het rocksterrenbestaan in het Los Angeles van de jaren ’70 te zijn.

Ik vind vooral de laatste zin van het nummer intrigerend:

“you can check out anytime you like, but you can never leave.”

Wat mij betreft geeft die zin prachtig weer dat je wel dood kunt gaan, maar dat je door herinneringen van nabestaanden niet vergeten wordt.

Als Barbara Uitvaartverzorging helpen wij u ook om de herinneringen levend te houden, indien u dat wenst. U ontvangt binnen een jaar na de uitvaart van ons een uitnodiging voor een altijd weer indrukwekkende en warme herdenkingsdienst, die plaatsvindt op of rond Allerzielen, en bieden u daarmee de gelegenheid om dierbare overledenen op een bijzondere manier te ge- en herdenken.

Ook bieden wij u de keuze uit speciale herinneringssieraden en –producten in ons uitvaartcentrum  aan de Nieuwe Vaart 5 te Vleuten. Bijvoorbeeld een sieraad met daarin een vingerafdruk van de overledene of een sieraad waarin een haarlok of een deel van de as zit. Uiteraard kan de as ook in een urn worden bewaard en adviseren wij u graag bij de aanschaf van een passende urn. Zo heeft u naast herinneringen ook een tastbare aandenken aan uw dierbare.

Terug naar overzicht