Een speciale suite voor uw afscheid

1 november 2018

Er zijn maar weinig rouwcentra in Utrecht, die nabestaanden de mogelijkheid bieden 24 uur per dag bij de overledene te zijn. Barbara Uitvaartverzorging  biedt die mogelijkheid wel en heeft daarvoor een afscheidssuite.

De afscheidssuite, ook wel eens 24-uurskamer genoemd, is een ruimte waar nabestaanden 24 uur per dag toegang hebben tot hun overledene. Hier blijft de overledene tot aan de uitvaart. Een afscheidssuite biedt u dan ook de mogelijkheid om 24 uur per dag bij uw dierbare overledene aanwezig te zijn. U krijgt in de dagen vóór de uitvaart de sleutel van de suite. U heeft uw ‘eigen’ buitendeur en kunt gaan en staan waar u wilt. Belangrijker nog is dat u kunt komen en gaan wanneer u dat wilt.

De afscheidssuite bestaat uit een sfeervol ingerichte huiskamer met een kitchenette met koffie- en theefaciliteiten en een magnetron, radio, televisie, twee bedbanken en een zithoek.  U kunt de kamer nog persoonlijker maken door er foto’s of andere persoonlijke spullen te plaatsen. Er is een aparte ruimte voor de overledene. Deze ruimte is voorzien van airco en koelapparatuur. Wij controleren dagelijks, net zoals bij een thuisopbaring, of alles goed gaat.

Daags voor de begrafenis of crematie wordt de overledene, in overleg met de nabestaanden, meestal overgebracht naar één van de aula’s van Barbara. Daar zijn alle mogelijkheden om -ook voor grotere groepen belangstellenden- officieel afscheid te nemen. De suite is tegen het uitvaartcentrum aan de Egginklaan aangebouwd. De ingang ligt aan de Van Bijnkershoeklaan. Mocht u ons nodig hebben, dan  zijn wij dus altijd dicht in de buurt.

De afscheidssuite biedt u de gelegenheid om in alle privacy rustig afscheid te nemen van een dierbare, doordat deze ruimte niet gedeeld hoeft te worden. Daardoor kan eigen muziek gedraaid worden en kan de kamer naar eigen wens ingericht worden. Het is een goede oplossing als u wèl in huiselijke kring afscheid wilt nemen van de overledene, maar geen bezoek aan huis wilt of kunt ontvangen. De afscheidssuite is ook handig voor nabestaanden die verder weg wonen.

In sommige culturen is het gebruikelijk om de overledene niet alleen te laten. De afscheidssuite biedt de mogelijkheid om altijd aanwezig te zijn bij de overledene. Bij rouwbezoek op afspraak is dit niet mogelijk.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Speciale-suite-voor-uw-afscheid

Terug naar overzicht